Tips voor het inpakken tijdens je verhuizing

Het is eindelijk zo ver: je gaat verhuizen. Een van de belangrijkste dingen tijdens het verhuizen, is natuurlijk het verplaatsen van je spullen van de ene naar de andere locatie. Je moet er dus voor zorgen dat je al je spullen inpakt, en dat ze veilig vervoerd worden. Maar hoe pak je je spullen nou veilig, makkelijk en snel in? Je leest het in dit artikel.

1.Regel verhuisdozen

2.Etiketten

Een van de dingen die natuurlijk niet kunnen ontbreken tijden het verhuizen, zijn verhuisdozen. Zorg dus dat je van tevoren inschat hoeveel dozen je ongeveer nodig hebt. Schat eerder iets te veel dan te weinig. Verhuisdozen zijn er in alle soorten en maten: van kledingdozen, tot boekendozen en dozen voor zware spullen. Maak een lijstje met hoeveel dozen je nodig hebt en welke soorten, bestel deze vervolgens online. Meestal zijn ze in een aantal dagen al in huis: het inpakken kan beginnen!

Wanneer je bent begonnen met inpakken, vergeet dan niet om elke doos van een label, etiket of opschrift te voorzien. Dit bespaart je een hoop werk bij het uitpakken. Zet bijvoorbeeld in elke kamer al een aantal dozen, en houdt deze dozen van elkaar apart. Zo kan je op elke doos schrijven wat er in zit, maar ook voor welke kamer deze is bedoeld. 

Ook kan je de dozen voorzien van verschillende kleuren stickers, dan zie je in één oogopslag welke doos bij welke kamer hoort. Zorg wel dat je elke doos tijdens het inpakken voorziet van een etiket, en niet pas als je alles hebt ingepakt. Anders ben je alsnog heel veel tijd kwijt.

3.Veilig en goed inpakken

Niet alles hoef je natuurlijk veilig in te pakken, maar wanneer het breekbaar is is dit zeker wel verstandig om te doen. Denk aan servies, fotolijstjes, glazen en spiegels: pak deze spullen in met papier, bubbelplastic of piepschuim. Vergeten om deze materialen te kopen? Dan kan je bijvoorbeeld ook een dun dekentje, handdoek of theedoek gebruiken om je breekbare spullen te beschermen. Kleine spullen zou je ook in sokken kunnen stoppen. Niet alleen zijn je spullen nu goed beschermd: omdat je je andere spullen hiervoor gebruikt, bespaar je ook nog eens ruimte. 

Heb je je spullen veilig ingepakt en voorzien van een etikette? Dan is het tijd om de je verhuisdozen stevig in te tapen, zodat er niks uit kan vallen. Denk vervolgens goed na over het vervoer van je verhuisdozen. Als je op de begane grond woont is het geen probleem: de dozen kunnen gewoon via de deur of het raam naar buiten worden gebracht. Maar woon je ergens op de derde verdieping? Dan is een verhuislift gebruiken misschien zo gek nog niet. 

Alle tips gevolgd? Dan kun je je spullen niet alleen snel uitpakken, maar komen ze ook nog eens veilig aan.