Spiegels; mooie accessoires voor je interieur

Een spiegel geeft je interieur nog meer licht en glans. Een goede reden om deze aan het interieur van je woning toe te voegen. Daarnaast hebben spiegels ook de eigenschap om de ruimte optisch groter te laten lijken. Spiegels zijn er in allerlei afmetingen, vormen en met verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld maar aan een spiegel met een metalen omlijsting of met een afwerking van bamboe hout.

Spiegels zijn echte eyecatchers

Spiegels aan je wand of muur bevestigen (of ergens op de grond of op een kast zetten) zorgen er altijd voor een bepaalde aantrekkingskracht. Op een of andere manier worden je ogen er automatisch naar toegetrokken. Daarom is een spiegel letterlijk een echte eyecatcher en een waardevolle aanwinst voor het interieur. Een goede reden om wat inspiratie op te doen en te kijken wat de mogelijkheden zijn wat betreft het toevoegen van spiegels aan de inrichting van je woning.

Spiegels voor nog meer sfeer en een ruimtelijk effect

Een spiegel kan echt overal in huis. In de woonkamer, slaapkamer maar ook bijvoorbeeld in de hal. Het doet de ruimte lichter en ruimer lijken en voegt wat ‘bling-bling’ toe. Hierdoor krijgt de hele inrichting een nog mooiere uitstraling en meer sfeer. Bovendien creëer je met spiegels ook een optisch ruimtelijk effect. Heb je een kleine hal of woonkamer dan kan je met spiegels de ruimte een stuk groter laten lijken. Spiegels zijn echt decoratief en op zichzelf al prachtige woonaccessoires. Door ze slim op te hangen en te combineren met inval van (kunst)licht, heeft het nog meer effect.

Met hout of metaal in allerlei prachtige vormen

Als we het over spiegels hebben dan denken we vaak in drie bepaalde vormen; recht, rond of vierkant. Maar deze mooie en decoratieve woonaccessoires zijn ook in allerlei andere vormen verkrijgbaar en dat bovendien met een afwerking in diverse materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van achthoekige spiegels, dicht bij elkaar opgehangen in een patroon? Ook heel bijzonder is de druppelvorm, een ruit of de ovale vorm. En dan natuurlijk met daaromheen een prachtig gedecoreerde rand of omlijsting van bijvoorbeeld rotan. Wil je het liever wat strakker? Kies dan voor een rechte afwerking of een wat dunne rand van metaal of bamboehout.

Kies een spiegel die past bij je persoonlijke smaak en die goed past bij de ruimte. Kortom met spiegels kan je echt meer sfeer aan je inrichting geven en letterlijk het interieur nog meer laten stralen!