Shutters op maat voor speciale ramen

Heb je een raam in huis met een bijzondere vorm? Dan is het waarschijnlijk een lastige zoektocht om geschikte raamdecoratie te vinden. Raamdecoratie is niet alleen mooi, maar ook erg functioneel. Als er te veel zonlicht binnenkomt, of je behoefte hebt aan privacy is het fijn om het raam af te kunnen sluiten. Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie, maar niet iedere vorm is geschikt voor bijzondere ramen. Shutters kunnen daarentegen in veel situaties een goede oplossing zijn. Ze zijn toepasbaar op elk type raam en voor iedere raamvorm. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder en kom erachter! 

Shutters voor een dakraam

Dakramen zorgen voor lichtval in huis, maar soms kan er door dit raam te veel licht schijnen. Als dit licht irriteert is het fijn om het raam af te kunnen sluiten. Niet ieder type raamdecoratie is geschikt voor een dakraam. Rolgordijnen, gordijnen en lamellen kunnen bijvoorbeeld niet goed bevestigd worden aan een dakraam. Shutters zijn daarentegen heel geschikt voor een dakraam. Ze zijn sfeervol en zorgen voor een mooie lichtinval. Als het licht te fel is kan je de lamellen in een handomdraai kantelen. Het voordeel is dat deze shutters op maat gemaakt kunnen worden en daardoor geschikt zijn voor ieder dakraam. 

Shutters voor een erker

Heb je een erker in huis en heb je er nog geen geschikte raamdecoratie voor gevonden? Dan zijn shutters ook hiervoor een goede optie. Ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook functioneel. In een handomdraai regel je de lichtinval. Het voordeel is dat de lamellen van de shutters in delen te verstellen zijn, waardoor je niet het gehele raam af hoeft te sluiten. De vorm van de ramen in de erker maken niet uit. Shutters voor erkers zijn namelijk op maat te maken, waardoor ze overal toepasbaar zijn. Een ander voordeel is de isolerende werking van shutters. Vooral in een erker kan het in de zomer erg warm worden door de zon. 

Ontdek de mogelijkheden 

Er zijn dus veel soorten ramen waarbij shutters een geschikte vorm van raamdecoratie kan zijn. Wil je weten wat er bij jou in huis mogelijk is? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters en ontdek de mogelijkheden. Ze hebben een groot aanbod en maken ook shutters voor draai kiepramen. Wil je meer informatie over een product of heb je een vraag? Neem dan contact op en laat je adviseren.