Heb jij al een overkapping in jouw tuin?

Heb jij al een overkapping in jouw tuin?

Als je een tuin hebt, kun je in ons land eigenlijk niet zonder overkapping. Het regent vaak en als de zon eenmaal schijnt gaat het erg hard. Een overkapping biedt de oplossing. Maar hoe kies je een overkapping? Wat zijn de leukste en handigste opties?

Een tuinkamer aanbouw

Een glazen terrasoverkapping met glazen schuifdeuren aan alle kanten. Of alleen glazen schuifdeuren aan de voorkant, geeft de meeste veelzijdigheid. Wanneer je alle deuren sluit heb je een tuinkamer, als extra binnen ruimte aan je huis. Door al het glas komt er veel licht binnen en kun je heerlijk genieten van het tuingevoel, terwijl je toch droog en uit de wind binnen zit. Wanneer je alles opent heb je een fijne overkapping. Met extra zonwering aan het glazen plafond kies je zelf wanneer je in het zonnetje of in de schaduw zit. Deze optie is dus ideaal om tegen je woning aan te bevestigen om zo een extra kamer te creƫren zonder licht weg te nemen uit de rest van de woning.

Carport

Over multifunctioneel gesproken. Ook carports zijn multifunctioneel. Je kunt hier natuurlijk je auto onder zetten zodat deze schoon blijft en veilig is van alles wat er uit de lucht of uit de bomen komt vallen, maar je kunt er ook zelf onder zitten als overkapping. Daarnaast staat het erg mooi of kun je deze overkapte ruimte gebruiken om een leuke entree in te richten.

Houten overkapping

Ik vermoed dat dit een van de populairste overkappingen is. Waarschijnlijk omdat ze relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen zijn. Deze overkappingen zijn alleen niet geschikt om tegen je huis aan te plaatsen omdat ze dan veel licht wegnemen in huis. Let hierop als je deze optie overweegt. Deze plaats je beter ergens los in de tuin, of aan een garage of schuur. Je zal hiervoor dus eerst door je tuin moeten lopen om bij je overdekte terras te komen.