Een vlizotrap ook elektrisch?

De technologie is constant in ontwikkeling. Ook de ontwikkeling van de vlizotrap staat niet stil. Vroeger had je één simpele vlizotrap. Tegenwoordig heb je verschillende soorten en kun je je trap ook uitbreiden met accessoires. Er zijn zelfs al elektrische vlizotrappen op de markt!

Wat is een vlizotrap

Misschien weet je het al, maar toch blijkt niet iedereen bekend met het fenomeen vlizotrap. Een vlizotrap is een trap die verborgen zit in het plafond. Door middel van een luik kun je de trap naar beneden halen.

Soorten vlizotrappen

Vlizotrappen zijn er in verschillende uitvoeringen. De meest bekende is de uitklapbare vlizotrap, bestaande uit een ladder die is opgedeeld in 3 of 4 gedeeltes. Deze kun je uitklappen en dan vormen ze samen de lange ladder.

Naast deze vorm heb je ook nog een uitschuifbare vlizotrap, waarbij de trap bestaat uit twee delen. De korte ladder zit aan het luik vast en de lange ladder wordt uitgeschoven naar beneden of naar boven.

Als laatst heb je nog een schaartrap. Dit is een trap van metaal die als een open schaar in- en uit elkaar geschoven wordt.

De elektrische vlizotrap

Elektrische vlizotrappen zijn nog geen standaard, maar hoe ideaal is het als je met een druk op de knop jouw vlizotrap naar beneden kan laten komen. Geen stok meer die je ergens moet opbergen. Niet meer op je tenen staan, omdat je net niet met je stok bij het luik van de trap kunt. Ook handig voor mensen die kracht verliezen door een ziekte of ouderdom.

De uitklapbare vlizotrap en de schaartrap zijn op dit moment verkrijgbaar als elektrische variant. Uiteraard liggen de prijzen van een dergelijke vlizotrap wel een stuk hoger dan een vlizotrap die je zelf naar beneden moet trekken. Denk bij een elektrische vlizotrap aan een prijs tussen de €3000 en €4000 euro.