De woontrends van nu

Je staat op het punt om wat dingen aan te passen in jouw woning. Een nieuwe lik verf op de muur of het veranderen van decoratie. Je kunt het natuurlijk ook groter aanpakken door wat meubels te vervangen of een hele nieuwe stijl toe te passen. Maar waar begin je? En als je graag met de trends mee wilt gaan, welke zijn dat dan eigenlijk? Wij vertellen je hier alles wat je moet weten over de trends die nu populair zijn. 

Traditioneel en veel kleur 

De naam van de trend is modern folklore. Dit houdt in dat er aan de traditionele stijl een nieuwe touch wordt toegevoegd. Denk aan het gebruiken van veel kleur. Het mag ook zeker te zien zijn dat een item met de hand is gemaakt. Dus een mooie pot gemaakt met de hand, die niet helemaal perfect is afgewerkt past goed binnen deze stijl. Maak dus een mix van de traditionele Folklore stijl met wat trendy design items. Zo creeër je een trendy, speels en moderne look. 

Vrolijk en positief 

Ook dit is een trend die je vaker terugziet. Na de corona periode zitten we meer thuis dan voorheen en daarom is het belangrijk dat het huis een vrolijke vibe heeft. Dit doe je door vrolijke kleuren op de muur aan te brengen en door allerlei vrolijke items toe te voegen. Denk aan een vrolijke poster met een smiley of een vrolijk nachtkastje. Ga dus vooral voor vrolijke kleuren, maar geen beige, donkerblauw- of groen en andere donkere kleuren. Kies eens voor een opvallende kleur als oranje of roze. 

Natuurlijk en ambacht

Wederom mag je weer terugzien dat er mensen met hun handen bezig zijn geweest. Dit het liefst in combi met natuurlijke materialen. Denk aan muren, lampen, accessoires en meubels. Voorbeelden hiervan zijn een grove jute-look, niet gepolijste afwerkingen op producten, een hoogpolig vloerkleed en een lampenvoet van aardewerk of beton. 

Beige, beige en nog eens beige 

Dit is een trend die al wat langer meegaat, maar toch nog steeds populair is. Hiermee zorg je ervoor dat een woning ontspannen, rustig en verfijnd aanvoelt. Kijk eens bij een woonwinkel voor het aanbod. Het is wel belangrijk om niet te veel hoeken te creëren in huis, maar juist ronde vormen. Hierdoor voelt een ruimte rustig aan. 

Persoonlijk en thuis 

Die trends zijn natuurlijk een fijne basis, maar het blijft belangrijk om ook je eigen persoonlijke touch aan de woning te geven. Dit kunnen items zijn die je altijd wilt behouden en dus ook altijd terug moeten komen. Maar ook bepaalde kleuren, vormen en materiaalgebruik. Hiermee vertel je in jouw huis, jouw verhaal.