Dingen die je kunt doen om iemand troost te bieden in een moeilijke periode

Misschien ken je iemand die door een lastige periode heen gaat of iets moeilijks meemaakt, zoals het verlies van een dierbare. Dan zijn er een aantal manieren om er voor diegene te zijn of om diegene te laten weten dat je aan ze denkt. Wij delen hier een paar tips met je.

Stuur een kaartje

Stuur degene die het moeilijk heeft een kaartje toe. Stuur het direct naar het huisadres, zo is het een verrassing voor degene als hij of zij thuiskomt. En als je een gezin hebt, laat dan ieder gezinslid zijn of haar naam op de kaart schrijven, dit getuigt van deelname van iedereen in het gezin. 

Geef een rouwboeket

Het geven van een rouwboeket zegt veel, zonder veel woorden te gebruiken. Een rouwboeket bevat namelijk veel schoonheid en tegelijkertijd een zachte rust van eerbied. Het is een fijne en comfort gevende boodschap voor iemand die aan het rouwen is. 

Bied aan of je ergens mee kunt helpen

Degene die aan het rouwen is of ergens mee zit heeft misschien wel heel veel aan zijn of haar hoofd. Het kan dan lastig zijn om je gedachten te ordenen en door te gaan met het dagelijks leven – al gaat iedereen anders met verdriet om. Het kan weleens troost bieden om voor iemand die het zwaar heeft de boodschappen te doen, of te helpen met het huis schoonmaken. 

Laat weten dat je beschikbaar bent

Je hoeft misschien als vriend of vriendin nog niet eens zo heel veel te doen, als je maar beschikbaar bent en degene die het moeilijk heeft laat weten dat je er bent. Sta klaar voor degene als ze je misschien nodig hebben, dat is wat echte vrienden doen.  Probeer voor de rest er niet teveel over te praten – als iemand graag wil praten over de moeilijke gebeurtenis, doen ze dat wel uit zichzelf.