Asbest advies nodig? Van Santen Advies komt snel langs

Asbest is een natuurlijk mineraal dat verwerkt zit in veel bouwmaterialen. Asbest is goedkoop, sterk en onbrandbaar. Deze unieke eigenschappen maakte dit mineraal erg populair waardoor het tot 1993 gebruikt werd in bouwmaterialen.

Het gebruik van asbest is sinds 1993 verboden omdat het inademen van asbestvezels kan leiden tot gezondheidsrisico’s. Wanneer de asbestvezels vast zitten is het niet schadelijk. Maar zodra het asbest loskomt, is er sprake van een risico voor gezondheid. Er zijn 3 soorten asbest in Nederland. Chrysotiel heeft een witte kleur, crocidoliet heeft een blauwe kleur en het bruine asbest heet amosiet. Elke soort is schadelijk.

De aanwezigheid van Asbest

Je kan asbest herkennen aan de vezelachtige structuur. Asbest zit verwerkt in vele materialen zoals daken, leidingen en in golfplaten. Daarnaast werd asbest ook gebruikt in pakkingen van machines. Er zit asbest in verwerkt om het cement of lijm een sterke structuur te geven.

Bij huizen of andere gebouwen die voor 1994 gebouwd zijn is de kans heel groot dat je asbest tegenkomt. Zodra je asbest ontdekt ben je verplicht het asbest te laten verwijderen. Dit moet je nooit zelf doen. Het verwijderen van asbest is een zorgvuldige klus die alleen door experts kan worden uitgevoerd.

Verbod op asbestdaken

In 2024 heerst er een verbod op asbestdaken door de Rijksoverheid. Door invloed van het weer kunnen de asbestvezel ook vrijkomen. Het is daarom verplicht voor bedrijven, organisaties en particulieren om asbestdaken te laten verwijderen voor 2024.

Asbest advies aanvragen

Het beste asbest advies ontvang je van Van Santen Advies. Dit is een gespecialiseerd asbestbedrijf die naast advies ook asbest kan inventariseren en asbest kan verwijderen. Het is een jong bedrijf met een team van enthousiaste, gedreven en ervaren mensen. Het bedrijf is flexibel en innovatief. Ga je aan de slag met asbest, asbesthoudende producten of materialen en onderdelen die mogelijk met asbest verontreinigd zijn? Van Santen Advies biedt de beste service. Vraag vrijblijvend een offerte aan via Vsadvies.nl