Alles wat je moet weten over twijfelaar bedden

Wanneer je een nieuw bed wilt aanschaffen, kun je kiezen uit allerlei verschillende soorten, kleuren en materialen. Ook de maat van het bed is een belangrijke factor. Een twijfelaar is een bed met een specifieke afmeting. Een twijfelaar bed is net even een stuk groter dan een éénpersoons bed, terwijl het weer wat kleiner dan een tweepersoons bed is. Het is dus de ideale tussenvorm van beide type bedden! Twijfelaars zijn tegenwoordig daarom erg populair. Je vindt ze onder andere op de website van Suite. Dit is wat je over het twijfelaar bed moet weten!

Wat is een twijfelaar bed?

Een twijfelaar bed is dus de tussenvorm van een één- en tweepersoons bed. Je kunt er dan ook met zowel één als twee personen in slapen. Met twee personen is het bed misschien niet enorm ruim, maar wel gezellig knus. Een twijfelaar bed heeft een breedte tussen de 100 tot 120 cm. Wanneer je met twee personen in het bed wilt slapen, kun je dus ook voor een grotere variant kiezen. Een twijfelaar bed is tegenwoordig populair onder studenten, die een net wat groter bed willen dan thuis. Ook wanneer je met zijn tweeën bent maar geen ruimte hebt voor een tweepersoons bed, kan een twijfelaar uitkomst bieden. 

De voordelen van een twijfelaar bed

Wanneer je alles over twijfelaar bedden wilt weten, zul je waarschijnlijk ook benieuwd zijn naar de voordelen. Allereerst is een twijfelaar zoals genoemd net een tikje groter dan een éénpersoons bed. Wanneer je alleen slaapt, maar net wat meer ruimte wilt dan in een éénpersoons bed, is een twijfelaar dus de perfecte oplossing. Daarnaast is ruimte tegenwoordig schaars en zal een tweepersoonsbed dus niet overal passen. Omdat een twijfelaar toch net een stukje kleiner is, past deze vaak wel en kun je alsnog prettig slapen, zonder dat het bed de hele ruimte in beslag neemt. Tot slot is een twijfelaar een stuk goedkoper dan een tweepersoonsbed; wel zo fijn, wanneer je met een budget een nieuw bed zoekt. 

Een twijfelaar naar wens samengesteld

Je kunt een twijfelaar bed helemaal naar eigen wens samenstellen. Zo kun je kiezen voor een ledikant van hout, maar het is ook mogelijk om deze in stof te bekleden. Je kunt verder ook zelf de afmetingen, de houtsoort en het uiterlijk kiezen. Tot slot maak je ook zelf de keuze in het matras, uiteraard in twijfelaar afmeting. Zo kun je, wanneer je net even een luxere variant wilt, ook voor een boxspring in twijfelaar formaat kiezen.