Jouw eerste tuinmeubilair: fouten die je moet vermijden

Jouw eerste tuinmeubilair kopen is bijna net zo spannend als jouw eerste huis met tuin kopen. Voordat je naar buiten gaat om te winkelen, moet je de tijd nemen om de beste stukken voor alle weersomstandigheden voor jouw terras, patio of veranda te bedenken. Leer van de meest voorkomende fouten en vermijd dure fouten bij het kopen van tuinmeubilair.

#1 Goedkoop meubilair kan je uiteindelijk meer gaan kosten

Wanneer je op het internet op zoek gaat naar tuinmeubilair, zal jij merken dat de prijzen enorm variëren. Aan de bovenkant bevinden zich high end retailers of juist de bottom van de retailers. Raad eens waar de meeste mensen dan de hun tuinmeubels kopen? Toch bij retailers die het voor een lagere prijs aanbieden. Je laat je verleiden door het prijskaartje. Het is goedkoop en niet lelijk dus waarom zou je er niet voor kiezen?

Ten eerste is het geen goed idee, omdat de kwaliteit gewoon minder is en dat ga je merken. Stoelen die gingen verschuiven wanneer je gaat zitten. De kussens die voortdurend weg glijden en ga zo maar door. De les: hoewel het verleidelijk kan zijn, ga niet automatisch voor de goedkoopste prijs die je op tuinmeubilair kunt krijgen. De echt goedkope dingen zijn meestal licht van gewicht en dun. Ga voor tuinmeubilair waar je helemaal verliefd op wordt.

#2 Sommige stoelpoten zijn te dun voor patio’s

Wanneer je een super leuke set ziet en niet meteen denkt aan de functionaliteit ervan, denk dan nog maar eens na. Het is toch best handig als je een set kiest die ook goed functioneert. Kijk bijvoorbeeld eens naar de poten van je ligbed bijvoorbeeld. Zijn die te dun? Doe het dan niet, want wanneer jij zit en je stoel wilt verschuiven, moet je wel heel voorzichtig te werk gaan. Dat is niet wat je wilt. De les: als je op zoek bent naar een mooie tuin set met ligbed tuin en een loungeset bijvoorbeeld. Kijk dan waar het van gemaakt is en hoe het staat. Het is niet fijn als je er op zit of ligt dat je twijfelt of het wel goed blijft staan.