Gordijnen kopen doe je zo!

Gordijnen kopen: het klinkt makkelijker dan dat het is. Veel mensen onderschatten het en maken uiteindelijk de verkeerde keuze. Om ervoor te zorgen dat jou dit niet overkomt, hebben we een stappenplan gemaakt voor het aanschaffen van gordijnen.

Doe inspiratie op

Een goede keuze maak je niet zomaar. Daar moet je eerst altijd goed over nadenken. Dat kan je het beste doen door inspiratie op te doen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Ga bijvoorbeeld eens langs verschillende woonwinkels. In de showroom kan je goed zien welk type gordijn bij welk interieur past. Daarnaast kan je altijd bij vrienden en familie thuis kijken wat voor soort gordijnen zij in huis hebben hangen. Als je het dan nog niet weet kan je natuurlijk ook nog op internet kijken naar foto’s van gordijnen in verschillende soorten woonstijlen. Zo kan je beter inschatten of een bepaald type gordijn of een bepaalde kleur goed bij jouw interieur zou staan, zonder dat je ze al aangeschaft hebt.

Maak de juiste keuze

Zoals al eerder gezegd: een goede keuze maak je niet zomaar. Het is belangrijk dat je gordijnen kiest die je over een aantal jaar ook nog mooi vindt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor wave plooi gordijnen. Dat zijn gordijnen met een plooi erin die ervoor zorgt dat de gordijnen altijd mooi in vorm blijven. Goede gordijnen kunnen een flinke investering zijn. Denk er dus goed over na of je veel privacy wilt, of veel lichtinval. Daarnaast hebben sommige gordijnen een isolerende werking of een geluidswerende werking. Het is belangrijk dat je bepaalt waar je gordijnen aan moeten voldoen, voordat je ze aanschaft.

Bestellen maar!

Nadat je nagedacht hebt over alle mogelijke opties wordt het dan toch echt tijd om de gordijnen te bestellen. Ga je een gordijn kopen, dan moet je goed opletten dat je alles goed opgeeft. Het kan namelijk zijn dat je ramen geen standaardafmetingen hebben. Dan is het verstandig om je gordijnen op maat te laten maken. Dat kan eenvoudig door het opmeten van de ramen. Doe dit wel erg nauwkeurig anders is er een kans dat de gordijnen niet mooi passen bij de ramen. Als je dat lastig vindt kan je altijd om professioneel advies vragen bij het bestellen. Je kan natuurlijk ook kant-en-klare gordijnen bestellen. Maar dan moet je er vaak nog in knippen of snijden om ervoor te zorgen dat ze passen bij je ramen.