Verschillende soorten matrassen

Uw matras is van grote invloed op uw slaapkwaliteit. Het verkeerde type matras en de verkeerde hardheid kunnen het verschil uitmaken tussen een goede nachtrust of woelen en draaien tot de ochtend.

Het type matras dat u gebruikt, beïnvloedt het gevoel, de constructie, de duurzaamheid en vooral de kosten. De vier meest voorkomende beste matras types zijn traagschuim, binnenvering, latex en hybride, hoewel u ook wel eens een waterbed of luchtbed tegenkomt.

Weten welk type matras u wilt, is de eerste stap naar een nieuw matras kopen. Daarom hebben we de verschillende soorten matrassen samengevat, zodat u weet welk bed het beste bij u past.

Traagschuim

Traagschuim is gemaakt van visco-elastisch schuim. Matrassen van traagschuim sluiten nauw aan bij uw rondingen en wiegen uw lichaam. In zekere zin “onthouden” ze uw lichaam – vandaar de naam traagschuim – en veren ze langzaam terug in vorm zodra u beweegt of uit bed stapt.

Traagschuim is populair omdat het uw lichaamsgewicht goed verdeelt en zo de drukpunten verlicht. Het is een goede optie voor mensen die kampen met gewrichts- of lichaamspijn. Deze bedden zijn verkrijgbaar in verschillende hardheidsgraden, dus het is gemakkelijk om een traagschuim bed met de juiste hardheid voor u te vinden.

Traditioneel traagschuim is op basis van aardolie, en een veelgehoorde klacht bij traagschuim is dat het warmte vasthoudt en gas afgeeft. Traagschuim wordt warm omdat het materiaal is ontworpen om zacht te worden wanneer het in contact komt met warmte, en de dichte structuur is ook heel gevoelig voor het vasthouden van lichaamswarmte.

Hybride

Hybride matrassen bevatten pocket spiralen en ten minste drie inches comfortschuim, de meest voorkomende zijn latex en traagschuim hybriden. De spiraal laag verbetert de luchtcirculatie in de matras, terwijl de dempende comfort lagen de drukpunten verlichten.

In tegenstelling tot een matras met veren – die doorlopende spiraal bevat – bevatten hybride bedden afzonderlijke stalen spiraal zakken. De spoelen zijn niet met elkaar verbonden, wat zorgt voor een betere ondersteuning, beweging isolatie en rand ondersteuning. Door de spiraal in stof te wikkelen wordt potentieel geluid van de veren geminimaliseerd en wordt voorkomen dat ze door de matras heen breken.

Binnenvering

Traditionele binnenveringmatrassen bestaan al sinds de jaren 1800 en zijn nog steeds populair. Ze bevatten een doorlopend ondersteuningssysteem met stalen spiraal (alle spiralen zijn met elkaar verbonden), terwijl de toplaag – een pillow top of Euro top – gemaakt is van materialen als schuim, katoen, wol of dons. Binnenveringmatrassen zijn responsief en koel, maar door de spiraal laag zakken ze snel door.

Hoewel binnenveringmatrassen tegenwoordig een populaire keuze zijn, hebben ze een lage tevredenheidsgraad. De comfortlaag is te dun om de druk te verlichten, en de spoelen veroorzaken veel beweging overdracht en doorzakken. Binnenveringen zijn betaalbaar, maar omdat ze niet lang meegaan, kosten ze u uiteindelijk meer geld.